Chinese geneeskunde – Welzijn 4 You

Duwen en trekken

Dat is de letterlijke vertaling van TuiNA. Spreek uit als Twiena

TuiNA is de Chinese lichaamsmassage, waarbij ik op zoek ga naar de oorzaak van je klacht middels verschillende Chinese visies.

Door specifieke vragen te stellen bij het persoonlijke intake gesprek gaan we samen op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Met behulp van speciale massagetechnieken en aanvullende chinees geneeskundige therapieën help ik je weer gezond te laten zijn.

Als we de oorzaak van de klacht gevonden hebben, gaan we deze klacht heel gericht oplossen. Zie dit als een samenwerking, een 2span, zonder jou lukt het mij niet om jouw klacht te verminderen of te verhelpen en zonder mij lukt het jou niet om weer gezonder te worden.

Ik ga helpen met lifestyle, voeding en laat zien hoe je stress-vrij kunt leven om zo weer gezonder te worden. Het uiteindelijke doel is om van je klacht af te komen.

Hierbij worden soms aanvullende chinees geneeskundige therapieën gebruikt zoals cuppen, guasha en/of moxa.

Afhankelijk van de klacht schrijf ik ook kruiden formules voor. Deze oeroude kruiden formules hebben zich in het verleden al vaak genoeg bewezen. De kruiden helpen je lichaam van binnenuit. Zo word je langzaamaan weer gezonder, sterker en vitaler.

Cuppen

Cuppen is een eeuwenoude techniek die door verschillende culturen wordt beoefend. In de Chinese geneeskunde wordt er veel gecupped met plastic cups met vacuüm pomp of met glazen bollen die door middel van vuur vacuüm worden gezet.
Mijn specialiteit is het werken met de glazen cups. Het zogenaamde vuur cuppen. Ik heb in de zomer van 2019 een masterclass cuppen gevolgd in Portugal en daar is de passie voor vuurcuppen alleen maar groter geworden.
In de toekomst zal ik een vlog uitleggen waar en voor welke klachten ik de glazen cups gebruik. Er zijn namelijk een heleboel klachten waarvoor ik kan cuppen. Zelfs ook om er jonger uit te zien, noem het natuurlijke botox. In 12 weken kan je er aanzienlijk jonger uitzien.
Maar goed, ik kan het beter laten zien dan dat ik alles uitschrijf.
Word vervolgd.

Moxa

Moxa is een kruid dat is gedroogd en geperst in een dikke sigaar, dunne sticks of los wordt verpakt.
Bijvoetkruid is de nederlandse benaming van moxa. Moxa heeft de mooie eigenschap dat het warmte afgeeft. Chinees gezegd voegt het Qi ( spreek uit als Tsjie) of energie toe. Met klachten waar je een tekort aan energie hebt of moe bent pas ik de moxa toe.
Er zijn een heleboel toepassingen waar ik moxa voor gebruik. Ook hier zal ik in de toekomst wat meer over laten zien via een vlog.

Guasha

Guasha is een eeuwenoude schraap techniek die in verschillende culturen word beoefend. Met een guasha steen, een platte steen (vroeger van jade, tegenwoordige niet meer) wordt er over de huid geschraapt. Het schrapen veroorzaakt verkleuring wat er best lelijk uit kan gaan zien. Van rode strepen of rode puntjes tot blauwe of rode verkleuren aan toe. Eigenlijk geldt: hoe meer stagnatie, hoe meer verkleuringen er kunnen optreden. Chinees gezien kan je ziek worden van pathogene factoren. Wind, Koude, Damp, Droogte en Hitte. Deze factoren kunnen we d.m.v. het schrapen eruit halen. Door het schrapen over de huid ontstaat er een soort zuiging onder de huid en het bindweefsel. De zuiging zorgt ervoor dat de gestagneerde afvalstoffen naar de oppervlakte gaan en zo via de huid het lichaam verlaten. Hierdoor wordt het bloed en de energie doorstroming beter en zal de gezondheid herstellen.

Kruiden

De Chinese kruiden patent formules zijn oeroude effectieve kruiden samenstellingen . Waar ik met cuppen, moxa of guasha van buiten naar binnen werk. Werk ik met de kruiden van binnen naar buiten. De kruiden zijn er in verschilende vormen. Van tinctuur, pillen, tabletten of poeders. Kruiden kunnen bij heel veel verschillende klachten worden toegepast. Zowel lichamelijke als bij psychische klachten. Een aantal voorbeelden zijn: Vermoeidheid, slaapproblemen, nervositeit, tinnitus, huidaandoeningen, klachten van de luchtwegen, pijnlijke gewrichten, onderrug klachten. En nog veel meer, echt teveel om op te noemen. Het voordeel van deze kruiden patent formules is dat ze kant en klaar zijn. In het verleden hebben ze zich al vaak genoeg bewezen en daarom ook veilig om in te nemen. Alle kruiden patent formules zijn gecertificeerd. Voldoen aan zowel de Europese als aan de Nederlandse wettelijke normen. Ook voldoen de kruiden aan de CITES (Convention of International Trade in Endangered Species of Flora and Fauna) wetgeving. Verder zijn ze volgens apotheek normen en GMP (Good Manufacturing Practice) gecertificeerd. Er is dus geen sprake van het gebruik van bedreigde dier- of plantensoorten. En zijn er geen zware metalen, pesticiden of verboden middelen in te vinden.

Wat anderen zeggen....

Interesse?

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?

App, bel of e-mail mij voor al je vragen.

Scroll naar top