Kindermassages – Welzijn 4 You

Kindermassages

Dat massage goed is voor lichaam en geest. Dat voelen we, weten we en is door verschillende onderzoeken bewezen. Door baby’s, peuters en kinderen te masseren laat je het kind ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Hierdoor schep je een veilige situatie. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen ouder/verzorger en kind.

Door je kind regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper. De spijsvertering wordt beter. Bij baby’s worden de darmkrampjes en overstrekking verminderd. En bij oudere kinderen kalmeer je het hoofd en daarmee ook de buik.

De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij het kind als de masseur is er een verhoogde productie van dit hormoon.

Shantala baby massage

Wat is er nou leuker om mama’s en papa’s te leren hoe ze hun kindje kunnen masseren en zo een hechte band die er al is nog meer te versterken.

Geschikt voor iedere ouder/ verzorger en baby tussen de 6 weken en 9 maanden oud.

Het versterkt de band tussen de ouders en de baby. Je leert je baby beter begrijpen en kan de signalen herkennen en zo de baby lichaamstaal beter te verstaan.

De shantala babymassage is een cursus van 4 á 5 bijeenkomsten van anderhalf uur.

Peuter massage

Spelen en masseren met je peuter. Een hele leuke manier om even samen met je peuter bezig te zijn en jullie band nog meer te versterken.

De peuter loopt inmiddels en blijft niet meer zo makkelijk liggen om gemasseerd te worden. Is misschien ook een stuk drukker en luidruchtiger geworden.

Ik leer je hoe je ze toch kan masseren en het ook leuk blijft voor je peuter.

Geschikt voor peuters van 2 1/2 tot en met 4 jaar. De peuter massage is een cursus van 4 bijeenkomsten, en duren 1 uur. 

Voorwaarde voor deze cursus is dat er minimaal 3 peuters deelnemen.

Onderlinge Kindermassages

Dit zijn massages voor op de basisschool. Dit gebeurt onderling met de kinderen en over de kleding heen.

De resultaten van de massages in de klas zijn verbluffend!

De groep word hechter. Pesten word aanzienlijk minder. Kinderen tonen meer respect voor elkaar en hun omgeving. Hun concentratie verbeterd, wat hun prestaties weer ten goede komt.

Dit is geschikt voor leerkrachten die een manier zoeken om hun groep dichter bij elkaar te brengen. Rust in de groep te brengen. En een veilige plek wil creëren waarin hun zelfvertrouwen groeit.

Dit gaan we bewerkstelligen door de kinderen elkaar te laten masseren over de kleding heen op de rug en onder begeleiding van de leerkracht.

De Massages in de klas bestaan uit een totaal van 7 bijeenkomsten en is geschikt voor groep 1 tot en met groep 8.

Ik begeleid de leerkracht en daarna kan de leerkracht de rest van het schooljaar de massages in de klas blijven geven.

Wat anderen zeggen....

Interesse?

Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?

App, bel of e-mail mij voor al je vragen!

Scroll naar top